Haber

İstanbul Üniversitesi öğretmenlere lisansüstü eğitim desteği sağlayacak

İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) ortasında kentteki öğretmenlere lisansüstü dayanak sağlanması emeliyle “Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Üniversite İşbirliği Protokolü” imzalandı.

İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran, iki kurum ortasında gerçekleşen iş birliği protokolüne İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Yazıcı, öğretmenlerin mesleksel gelişim ve beklentilerine yanıt verebilecek kurum ve kuruluşlarla iş birliklerinin devam ettiğini lisana getirerek, İÜ ile de iş birliklerinin verimli halde sürdüğünü kaydetti.

İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünün en yakın paydaşlarından birinin İÜ olduğunu belirten Yazıcı, çok istikametli çalışmalarda İÜ’nün katkısını almak, öğretmenlerin mesleksel gelişimine artı kıymet oluşturmak için bir ortaya geldiklerini tabir etti.

Bakanlığın öğretmenlerin mesleksel gelişimi için değerli adımlar attığını vurgulayan Yazıcı, yıllardır beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girer girmez öğretmenler için lisans ve lisans üstü çalışmalara da ivme kazandırıldığını aktardı.

İş birliği protokolüyle öğretmenler için olumlu birçok ögesi devreye alacaklarını kaydeden Yazıcı, “Özellikle öğretmenler için kontenjan ayrılması çok önemli bir seçenek. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in önümüzü açtığı bu konuda İstanbul Üniversitesi ve Sayın Rektörümüz bize çok önemli katkılar sunuyor. Ben kendi şahsında İstanbul Üniversitemizin bütün akademisyenlerine ve birlikte çalıştığımız idari personeline çok teşekkür ediyorum. İnşallah öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Protokolün yaklaşan Öğretmenler Günü’nün bir muştusu olduğunu tabir eden Yazıcı, bu vesileyle öğretmenlerin gününü kutladı.

“İmzalanan protokol iki kurum içinde yol gösterici”

Prof. Dr. Ak, üniversitesinin tüm imkanlarını tüm insanlığa sunma çabası içinde olduklarını belirtti.

İmzalanan protokolün iki kurum için de yol gösterici bir protokol olduğunu lisana getiren Ak, “Bizim şu anda 356 yüksek lisans programımız ve 220 de doktora programımız var. Bu programlar çerçevesinde gerek tezli gerek tezsiz, uzaktan lisans ve yüksek lisans programlarının hepsinde öğretmenlerimizi görmek istiyoruz.” tabirlerini kullandı.

İmzalanan protokolle İstanbul’da Ulusal Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarında vazifeli öğretmenlerin lisansüstü eğitim süreçlerini desteklemek, üniversitelerden öğretmenlere yönelik kontenjan artırımı ve indirim kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu